Vaskooli2020-tiedote 6.5.2020

Suomen Partiolaiset on ohjeistanut lippukuntiaan 6.5.2020 mm. seuraavilla tavoilla:

  • Korkeintaan 50 hengen partiotapahtumia voi järjestää 1.6. alkaen huomioiden hygienia- ja turvallisuusohjeet tarkasti. Tapahtumia voivat olla esimerkiksi hallintoon liittyvät kokoukset, päiväretket, purjehdukset ja yön yli kestävät retket ja leirit.
  • Jo aikaisemmin 23.4. tiedotetun mukaisesti yli 500 hengen partioleirejä ei järjestetä kesällä 2020. 50–500 hengen partiotapahtumia ei järjestetä toistaiseksi.

Ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi. Suomen Partiolaiset seuraa tilannetta sekä valtioneuvoston, AVI:n ja muiden viranomaisten linjauksia ja muuttaa tarvittaessa omia ohjeistuksiaan.

Kaikessa kesän partiotoiminnassa on noudatettava erityisen tarkkaa hygieniaa ja huolehdittava osallistujien turvallisuudesta. Tällä hetkellä leirille oli ilmoittautuneita jo 50. Toistaiseksi ei ole mitään tarkkaa tietoa mihin suuntaan koronaepidemia on menossa ja mikä tilanne olisi silloin kun olisimme leirillä. Lippukunnilla ei ole niin montaa telttaa, että osallistujille saataisiin omat majoitteet. Turvavälien noudattaminen muodostuu hankalaksi myös linja-autossa matkalla Lappiin, joten joutuisimme hankkimaan myös toisen bussin, joka johtaisi taasen siihen, että leirimaksua pitäisi nostaa. Leirimaksua pitäisi myös nostaa siinä tilanteessa, että leirille osallistuisi vain 50 osallistujaa. Asetamme aina terveyden ja turvallisuuden etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Tästä syystä Halkokaristen, Kannuksen Korvenkävijöiden ja Toho-Taivaltajien yhteinen kesäleiri Vaskooli2020 on päätetty perua. Järjestäjät ovat tehneet paljon työtä leirin eteen ja onneksi jo suunniteltua työtä voidaankin käyttää tulevaisuudessa. Kyllä me vielä päästään yhdessä leireilemään Lappiin!


Lisätietoja Suomen Partiolaisten tiedotteesta asiasta:

https://www.partio.fi/ajankohtaista/kasvokkain-tapahtuva-partiotoiminta-voi-kaynnistya-vahitellen-ohjeet-kesan-partiotoimintaan/