Halkokariset tiedote 1.4.2020

Suomen hallitus päätti 30.3. jatkaa aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti myös partiotoiminnan taukoa viikko- ja ryhmätoiminnassa tulee näin jatkaa.


Suomen Partiolaiset ohjeistaa lippukuntiaan seuraavasti:

  • Kasvokkain tapahtuvaa ryhmä- ja viikkotoimintaa ei toteuteta enää kevään aikana. Käytännössä koloilla tapahtuva viikkotoiminta jatkuu siis syksyllä. – Muuta partiotoimintaa voidaan toteuttaa 13.5. jälkeen, jos valtioneuvoston ohjeistus sen silloin mahdollistaa.
  • Myös purjehduksia ja muuta vesillä tapahtuvaa partiotoimintaa sekä veneiden kunnostustalkoita tulee lykätä ainakin 13.5. saakka.
  • Kesän partiotapahtumien toteutuksesta päätetään ja ohjeistetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Halkokariset noudattaa tätä ohjeistusta, joten kasvokkain tapahtuvan viikkotoiminnan taukoa jatketaan kevätkauden loppuun saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia.


Pohjanmaan Partiolaisten Myötäpäivät peruttiin maanantaina 30.3. tästä syystä. Jos olit jo ostanut matkalippuja tapahtumaa varten, ole ensimmäisenä yhteydessä paikkaan mistä olet ostanut liput esim. VR:ään.


Kuitenkin tästä huolimatta kesäleiri Vaskoolin valmisteluja jatketaan sillä mielellä, että kesä-heinäkuun vaihteessa olisimme Lapissa viettämässä ikimuistoista leiriä. Kesäleirin kohtalosta tiedotetaan lisää viimeistään loppukuusta.


Suomen partiolaisten virallinen tiedote asiasta: https://www.partio.fi/ajankohtaista/kasvokkain-tapahtuvan-partiotoiminnantauko-jatkuu-kevatkauden-loppuun/

Tsemppiä kaikille tähän vallitsevaan tilanteeseen!